BAHL 2014/2015

V sezoně 2014/2015 se uskutečnila šestá sezona této soutěže. Počtvrté se hrála rozdělena na dvě konference. V jedné byli pouze hráči z BHL, v druhé všichni ostatní. Vítězem se od toho roku smí stát pouze hráč který není hráčem BHL nebo prvoligovým hráčem.

Vítěz BAHL ligy hraje o ligový pohár s nejlepším hráčem BHL ligy z druhé konference.

V sezoně 2015/2016 se mohou soutěže opět účastnit všichni zájemci, ať se jedná o děti z kroužků, hráče soutěží družstev od třetí po první ligu, hráče z ligy BHL nebo o začátečníky, kteří si přijdou zahrát třeba jen jedinkrát nebo se stanou pravidelnými účastníky našich soutěží.

SYSTÉM SOUTĚŽE:

Soutěž se v nové sezoně bude hrát jako jednotlivé turnaje ve vyhlášených termínech. Hráči budou v soutěži rozděleni v této sezoně na skupinu BAHL „Z“ a BAHL „L“.

Ve skupině Z budou seřazeni všichni hráči, kteří v dané sezoně nenastoupili k žádnému utkání v 1. lize družstev billiard hokeje a kteří nejsou vlastníky týmu v lize BHL. Tato skupina hráčů bude bojovat o postup do play-off, v kterém bude místo pro 8 nejlepších hráčů po základní části. Vítěz play-off se stává vítězem BAHL ligy a majitelem putovního poháru po dobu jednoho roku. Výjimku mají pouze hráči do 15 let, kteří si mohou zvolit, zda budou hrát BHL či BAHL ligu a mohou proto hrát v konferenci „Z“ i přesto, že nastupují například v 1. lize družstev.

Ve skupině L budou seřazeni všichni hráči, kteří z nějakého důvodu nemohou být ve skupině prvně popsané. Play-off si však zahrají pouze 4 nejlepší a to systémem každý s každým. Vítěz však nevyhrává pohár, pouze možnost o pohár si zahrát.

Vítězové play-off skupin Z a L se na závěr soutěže utkají o Ligový pohár v sérii hrané na 2 vítězná utkání.

BAHL20150410

pravidla BAHL 2014/2015 + Calder cup 2015